Pasta z jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    6 szt
  • chleb tostowy

    2 kromki
  • szczypior

    pęczke
  • jogurt

    2 łyżki
  • musztarda

    2łyżki
  • mleko

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo. Obrać, oddzielić żółtka od białek. Chleb tostowy namoczyć w mleku. Następnie odsączyć i połączyć z żółtkami. Utrzeć przy pomocy blendera na jednolitą masę. Dodać pokrojony szczypior oraz pokrojone w kostkę białka. Doprawić solą, pieprzem, musztardą i jogurtem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gottrina 12.05.2013 10:35
świetna pasta jajeczna
miroslawa 12.05.2013 10:31
uwielbiam taką pastę, jest super do kanapki
reniatka 11.05.2013 22:54
fajna taka pasta
msmors 11.05.2013 22:16
jeszce takiej nie jadłam
mic 11.05.2013 21:55
szybka tania smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat