Pasta z fasoli z prażoną cebulką Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała z puszki

    2 puszki
  • Cebulka smażona Prymat

    1/2 szk
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smkau
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wrzucić odsączoną z zalewy fasolę.
Dodać sól i pieprz oraz czosnek.
Wszystko zblendować, w razie konieczności dodać trochę zalewy z fasoli.
Na koniec dodać cebulkę, wymieszać pastę, przełożyć do słoika i schować najlepiej na noc do lodówki.
Podawać z pieczywem i ogórkiem kiszonym, konserwowym lub pomidorem.
ZEWA
w razie konieczności dodać odrobinę zalewy z fasoli

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 22.06.2017 11:01
Smaczna pasta, taka zdrowa wersja smalczyku :)
ilka01 22.06.2017 10:50
super propozycja :)
2milutka 22.06.2017 10:34
smaczna pasta
olkaaa 22.06.2017 10:05
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat