Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała z puszki 2 puszki
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z fasoli

Fasolę odsączamy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. W tym miejscu mamy wybór czy podsmażamy na odrobinie masła (nie będzie wtedy wersja wege), oleju lub zupełnie beztłuszczowo. Kiedy cebulka się podsmaży, dodajemy posiekany czosnek, solimy i chwilkę smażymy (uwaga aby nie zbyt długo, bo czosnek będzie gorzki) na sam koniec dodajemy majeranek i dosłownie sekundkę smażymy. Wszystkie składniki wkładamy do blendera, i podlewając odrobiną wody mielimy. Próbujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Można także składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa lub rozdrobnić w preferowany sposób. Masę chowamy do lodówki aby się przegryzła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 19.09.2016 21:09
Dzięki za miłe słowa i odwiedzinki
halina17 19.09.2016 14:50
Dobra pasta z fasoli.
Róża1 19.09.2016 11:20
ciekawy pomysł !!!!!!!!!!
Konczi 19.09.2016 10:34
Bardzo lubię takie pasty, pysznie :)
Ania321 19.09.2016 09:46
takiej jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak