Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bryndzy i rybnego tatara

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza 250 g
czosnek 2 ząbki
majonez do smaku
łosoś 1-2 z mintaja a'la łosoś

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bryndzy i rybnego tatara

Bryndzę rozetrzeć widelcem na gładką masę, dodając po trochę majonezu oraz świeżo wyciśnięty czosnek.
Masę podzielić na połowę.
Do jednej dodać tatara rybnego ze słoiczka, a do drugiej można dołożyć łyżkę majonezu, aby wyrównać konsystencję.

Pasty przełożyć do słoiczków i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Podawać z pieczonymi ziemniakami, tostami lub jako dodatek do tradycyjnych kanapek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.01.2013 11:03
Polecam, jest smaczna (jeśli lubi się składniki) i bardzo łatwa - tyle tylko, że dość słona... ;)
Cukiereczek13 04.01.2013 23:31
brzmi smakowicie :) nigdy takiej pasty nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak