Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokado i jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado
jajko
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 1-2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokado i jajka

Awokado naciąć na około i przekręcić - powstaną dwie połóweczki.
Miąższ wydrążyć łyżką, pestkę zostawić.
Sok z cytryny wlać do miąższu.
Jajo ugotować na twardo, obrać i dodać do awokado.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do reszty składników.
Całość doprawić solą i pieprzem.
Zmiksować na papkę.
Przełożyć do miseczki, do środka włożyć pestkę (podobno dodatkowo zapobiega ciemnieniu awokado).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak