Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta with meat - czyli makaron z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube świderki razowe 300 g
majeranek
tymianek
wino czerwone wytrawne 0,5 szkl
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
mąka kukurydziana 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki
wieprzowina 600 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta with meat - czyli makaron z mięsem

Makaron ugotować , odcedzić, przepłukać zimną wodą i odstawić.
Mięso pokroić w cieniutkie plastry a potem w paski, Na patelni rozgrzać łyżeczkę smalcu, włożyć mięso, dodać pokrojoną w piórko cebulę, podsmażyć aż wyparuje płyn i mięso się przyrumieni. Podlać winem dodać ocet balsamiczny przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości, w razie potrzeby podlać odrobiną wody. Na koniec dodać mączkę kukurydzianą i wymieszać dobrze aż sos zgęstnieje ładnie. Dodać makaron, podgrzać i podawać obficie posypane natką pietruszki z konserwową papryką lub ogórkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 09.02.2013 20:59
proste i smacze
Zdzisław 09.02.2013 19:40
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak