Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta serowa z makrelą i oliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 50 g
makrela 1//2 puszki
oliwki zielone 5 szt
sos 1 łyżka meksykańskiego
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta serowa z makrelą i oliwkami

50g twarogu chudego
1/2 puszki makreli w pomidorach
5 oliwek z papryczkami
szczypiorek
1 łyżka sosu meksykańskiego


Biały twaróg rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy połowę zawartości puszki makreli z pomidorami, rozdrabniamy całość i mieszamy. Następnie dokładamy sos meksykański. Szczypiorek siekamy, oliwki kroimy w plasterki. Do pasty dodajemy oliwki i całość ponownie dokładnie mieszamy. Gotową pastę przekładamy na pieczywo i całość posypujemy dość obficie szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 08.03.2014 09:37
pyszności)
Lidzia 06.03.2014 15:49
Nie tylko na śniadanie...
Kuchenka 06.03.2014 11:24
apetyczna jest!
Kejti 06.03.2014 08:36
Fajna pasta :-)
Patriszja
Patriszja 06.03.2014 08:32
...aż chyba dzisiaj zrobie taką paste tak mi smaka zrobiła :)
2milutka 06.03.2014 08:14
pysznie na śniadanko:)
norweska20 06.03.2014 08:14
bardzo ją lubię
pestka 06.03.2014 08:00
lubię takie śniadania
fotoviderek 06.03.2014 07:33
Pyszna na śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak