Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybno - jajeczna z cebulką i oliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt.
jajko 2 szt.
cebula czerwona 1 mała szt.
oliwki czarne
koperek 1 mała szt.
majonez 1 spora łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybno - jajeczna z cebulką i oliwkami

Bardzo lubię ryby, które często goszczą na moim stole. Staram się je jeść przynajmniej 3 razy w tygodniu. Częściej wybieram ryby lekkie, ale lubię także pożywne, tłustsze ryby jak makrela, które idealnie nadają się do past śniadaniowych. Dzisiaj zapraszam na połączenie makreli i jajek, których smak wzbogacają czarne oliwki, koperek oraz czerwona cebulka. Pasta jest doskonałym smarowidłem do świeżego pieczywa, ale możemy ją wykorzystać także jako farsz do jajek, naleśników lub dodatek do lekkich, jaglanych placuszków.

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, przekładamy do blendera, dodajemy ostudzone jajka oraz majonez i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę. Następnie dodajemy pokrojone drobno oliwki, czerwoną cebulkę i posiekany koperek, doprawiamy do smaku ostrą papryką, solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy i gotowe! :)

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 26.01.2017 13:47
Takie pasty są super!
Aleksandra/Olcia 26.01.2017 12:45
mmmm uwielbiam
Wafelek2601 26.01.2017 12:19
Bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak