Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybna z cukinią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
cukinia 1 szt
jajko 2 szt
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz
sól

Porada

Do przygotowania pasty wykorzystałam miąższ cukinii, który został mi po przygotowywaniu innego dania - cukinii faszerowanej mięsem. Użyłam miąższu z dwóch cukinii.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybna z cukinią

Wędzoną makrelę obrać dokładnie z ości i zmiksować razem z cukinią. Przełożyć uzyskaną masę do miski. Dodać ugotowane na twardo i rozgniecione widelcem jajka. Dodać posiekany szczypiorek. Przyprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem, ostrą paprykę oraz odrobiną soli. Dodać majonez oraz musztardę i dokładnie wymieszać. Posmarować pieczywo, posypać natką pietruszki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 21.10.2016 00:25
Smakowicie wygląda...
paniusiaewa 28.09.2016 19:39
Robiłam taką pastę, ale bez cukinii.
benka 31.08.2016 19:21
Ciekawe połączenie, na pewno taka pasta jest smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak