Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybna z ciecierzycą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
makrela wędzona 1/2 szt
cebula 1/2 szt
pomidory krojone z puszki 2 łyżki
keczup 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybna z ciecierzycą

Ciecierzycę wcześniej namoczyć i ugotować lub skorzystać z ciecierzycy z puszki.
Ilość potrzebna do przygotowania pasty to 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy.
Umieścić ciecierzycę w rozdrabniaczu i dodać oczyszczoną z ości i rozdrobnioną makrelę. Następnie dołożyć dwie łyżki, keczupu, dwie łyżki pomidorów z puszki, połówkę małej cebuli i zmiksować wszystkie składniki na gładką masę. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Pyszna pasta, świetnie smakuje z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 17.03.2015 13:16
jeszcze nie łączyłam ryby z ciecierzycą :) super pomysł!
Megg 04.03.2015 21:53
lubie takie pasty do pieczywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak