Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta pomidorowa z makreli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
ząbek czosnku 1 sztuka
passata pomidorowa 100-150 ml
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta pomidorowa z makreli

Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości. Dokładnie rozgniatamy widelcem. Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Pokrojoną cebulę podsmażamy na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i chwilę razem podsmażamy. Do podsmażonej cebuli dodajemy makrelę i passatę pomidorową. Dokładnie mieszamy a do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 14.09.2015 08:30
Pyszna pasta zwłaszcza do domowego chlebka :)
IKrakowianka 13.09.2015 22:55
lubię takie pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak