Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta mięsna na bruschette

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 200 g
pieczarki 150 g
cebula czerwona 50 g
serek śmietankowy 30 g
sól
pieprz
czosnek 10 g
pomidor 60 g
koncentrat pomidorowy 25 g
oliwa 10 ml
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta mięsna na bruschette

Zmielone mięso solimy i pieprzymy smażymy na oliwie razem z cebulką. Pieczarki wrzucamy do blendera żeby były bardzo drobno przetarte. Następnie dusimy pieczarki razem z rozdrobnionym czosnkiem.
Pomidora wyparzamy i obieramy wrzucamy do blendera razem z opakowaniem sosu włoskiego, bazylią i serkiem śmietankowy. Soso pomidorowy przelwamy do pieczarek.
Usmażone mięso jeszcze wrzucam do blendera żeby całkowicie je rozdrobić następnie mieszamy sos pomidorowo- pieczarkowy, mięso i smażymy ok 5 min żeby składniki dobrze się połączyły podawać można z bruschettą, macą czy tostami.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 06.03.2013 20:32
Fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak