Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta mięsna do pieczywa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak pierś udko 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta mięsna do pieczywa

Resztki pieczonego kurczaka ( ja miałam pierś i jedno udko)
1 pęczek szczypiorku (umyty,osuszony i posiekany)
3 duże łyzki majonezu winiary
3 czubate łyżeczki chrzan ze słoiczka
2 jajka ugotowane na twardo
sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania

Pierś i udko oskubać na mniejsze kawałki wraz ze skórką włożyć do blendera i zblendować,przełożyć do miseczki.Nastepnie do blendera włożyć jajka i również zblendować,przełożyć do mięsa.
Dodac majonez,chrzan,szczypiorek sól i pieprz.
Wszystkko razem wymieszac na jednolitą masę.Włożyć do lodówki i schłodzić.
Podawać z ulubionym pieczywem.....

Pasta w smaku przypomina pasztet drobiowy.Jeśli by była za mdła dodac więcej chrzanu...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:25
Fajna pasta.
Laila2786 24.02.2013 14:57
super pomysł
evita0007 29.01.2013 11:08
Dzięki dziewczyny :-)
Sandra9 29.01.2013 08:43
robię podobną, ale bez chrzanu, następnym razem spróbuje tak samo doprawić
Ola1984 29.01.2013 06:48
Bardzo lubię takie pasty z wykorzystaniem tego co pod ręką.
Noruas 29.01.2013 04:04
bardzo pomysłowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak