Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Proporcje na 6 sztuk:
-
jajko
3 szt -
mleko
2 łyżki -
szynka konserwowa
3 plastry -
ser żółty
50 g -
papryka czerwona
kawałek -
por- kawałek
-
natka piertuszki posiekana
2 łyżki -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Jajeczne babeczki z szynką i warzywami
Kroki postępowania:
Jajka rozbijamy do miski, dodajemy mleko i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, ser, szynkę, posiekaną natkę i por. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Masę jajeczną wylewamy do przygotowanych foremek. Ja użyłam silikonowych i umieściłam je w formie do muffinek.
Babeczki pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni. Podajemy ciepłe.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)