Jajeczne babeczki z szynką i warzywami

Jajeczne babeczki z szynką i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszne babeczki z szynką i jajkami. Zróbcie je na śniadanie lub lunch!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Proporcje na 6 sztuk:

  • jajko

    3 szt
  • mleko

    2 łyżki
  • szynka konserwowa

    3 plastry
  • ser żółty

    50 g
  • papryka czerwona

    kawałek
  • por- kawałek

  • natka piertuszki posiekana

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajeczne babeczki z szynką i warzywami

Kroki postępowania:

Krok 1 - Jajeczne babeczki z szynką i warzywami foto

Jajka rozbijamy do miski, dodajemy mleko i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, ser, szynkę, posiekaną natkę i por. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2 - Jajeczne babeczki z szynką i warzywami foto

Masę jajeczną wylewamy do przygotowanych foremek. Ja użyłam silikonowych i umieściłam je w formie do muffinek.

Krok 3 - Jajeczne babeczki z szynką i warzywami foto

Babeczki pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni. Podajemy ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Izka192 27.12.2013 13:00
super, bardzo apetyczne
monika141 15.11.2013 16:16
fajny pomysł na małą przekąskę
natalia.doradca 09.11.2013 15:41
Bardzo pomysłowe i apetycznie wygląda :)
KasiaK90 08.11.2013 16:09
super:) muszę zrobić na kolacje
Cranberry 08.11.2013 15:55
super pomysłowe
matesko 08.11.2013 09:38
świetny przepis
margaret 08.11.2013 09:33
podobają mi się:)
ajres 07.11.2013 22:58
oczywiście smaczne się nalezy
ajres 07.11.2013 22:58
bardzo lajny przepis
Jolie 07.11.2013 22:35
świetne, muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat