pasta makrelowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 sztuka
  • ser biały

    200 gram
  • szczypiorek

    pęczek
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z makreli wyjmujemy ości i rwiemy rybę na małe kawałki i wurzucamy do miski. Ser rozdrabniamy w miesce z rybą widelcem. Dodajemy posiekany szczypiorek.
Jak ryba była za sucha, można dodać troszkę oleju. Ja przyprawiam tylko pieprzem, bo ryba i tak jest słona, ale jak ktoś ma ochotę, może też posolić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janek64 28.05.2012 14:08
Bardzo lubię pasty :)
fictor123 30.01.2012 10:29
mniam
wedith1 27.12.2010 09:51
Pyyyyyyyyyyyycha! :)
kasiurek 16.10.2010 08:53
robie podobną uwielbiam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat