Pasta lub pesto suszonych pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone pomidory

    20 szt
  • olej z suszonych pomidorów

    1/2 szkl
  • pieprz

  • słonecznik łuskany

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy wysokie plastikowe naczynie. Wsypujemy do niego słonecznik.
Następnie wrzucamy pomidory.
Wlewamy ok połowę oleju i rozdrabniamy.
W trakcie robimy przerwy żeby blender się nie przegrzał.
Dodajemy resztę oleju i dalej rozdrabniamy.
Dodajemy pieprz do smaku.
Jeśli chcemy użyć pasty jako pesto do makaronu, wtedy dolewamy więcej oleju.
Gęstość możemy dowolnie regulować.
Pasta świetnie sprawdza się do bułeczek lub chlebka.
Polecam :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat