Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta Łososiowo-Jajeczna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100 gram
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta Łososiowo-Jajeczna

100g łosoś wędzony na zimno
2 jajka ugotowane na twardo
1 garść szczypior drobno posiekany
4 łyżeczki majonez winiary
sól kolorowa wg uznania


Plastry łososia rozdrabniamy na talerzu za pomoca widelca.
Do rozdrobnionego łososia dodajemy szczypiorek,drobno posiekane jajka oraz majonez.Całość pieprzymy i mieszamy.(Soli nie dałam bo łosoś jest słony)
Można chwilę schłodzić w lodówce wtedy smakuje lepiej.

Podajemy z dowolnym pieczywem :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 19:10
Dobra pasta.
Ewa104 04.09.2012 09:51
Jedna z moich ulubionych past do pieczywka.Mniam.
evita0007 19.08.2012 15:10
oj tak,dziękuję :-)
stokrotka 19.08.2012 15:05
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak