Pasta Łososiowo-Jajeczna

Pasta Łososiowo-Jajeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    100 gram
  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasta Łososiowo-Jajeczna

100g łosoś wędzony na zimno
2 jajka ugotowane na twardo
1 garść szczypior drobno posiekany
4 łyżeczki majonez winiary
sól kolorowa wg uznania


Plastry łososia rozdrabniamy na talerzu za pomoca widelca.
Do rozdrobnionego łososia dodajemy szczypiorek,drobno posiekane jajka oraz majonez.Całość pieprzymy i mieszamy.(Soli nie dałam bo łosoś jest słony)
Można chwilę schłodzić w lodówce wtedy smakuje lepiej.

Podajemy z dowolnym pieczywem :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

gusia1000 06.11.2012 19:10
Dobra pasta.
Ewa104 04.09.2012 09:51
Jedna z moich ulubionych past do pieczywka.Mniam.
evita0007 19.08.2012 15:10
oj tak,dziękuję :-)
stokrotka 19.08.2012 15:05
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat