Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 szt
jajko 1 szt
majonez 1 łyzeczka
jogurt naturalny 1 łyzka
sól
pieprz
natka pietruszki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miseczki. Jajko gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo. Jajko studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Pasta kanapkowa z tuńczykiem foto
2
Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 2 - Pasta kanapkowa z tuńczykiem foto
3
Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Wszystki składniki mieszamy, dodajemy majonez i jogurt. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy na pieczywie.
Krok 3 - Pasta kanapkowa z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.09.2012 11:08
uwielbiam domowe pasty :)
adelajda 04.09.2012 08:10
rewelacja
evita0007 04.09.2012 07:34
Mniamuśna :)
Aleksandra15 03.09.2012 22:29
Bardzo lubię pasty ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak