Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z cielęciny

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 100 gram
jajko 3
cebula czerwona
majonez 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z cielęciny

Polecam przepis na banalnie prostą, a zarazem świetną pastę kanapkową. Gotując rosół niejednokrotnie mamy problem co zrobić z mięsem, na którym go przyrządzamy – zróbmy pastę! : )Ugotowaną w rosole cielęcinę kroimy na grubsze kawałki, natomiast jajka gotujemy na twardo. Mięso rozdrabniamy blenderem razem z majonezem, a następnie dodajemy obrane jajka oraz cebulę. Gdy wszystkie składniki utworzą gładką, jednolitą pastę doprawiamy ją do smaku. Tak przygotowaną pastą smarujemy świeże pieczywo, smakuje lepiej jak najlepszy pasztet : )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 21.09.2013 23:54
wyśmienita pasta:-)
Alex_M 07.09.2013 19:01
super! tez tak wykorzystuję kurczaka z rosołu lub resztkę pieczeni :)
gosia56 04.09.2013 14:09
napewno pyszna pasta
Katarzyna/kate1980 03.09.2013 22:20
bardzo fajny przepis
caralajna 03.09.2013 07:57
smaczny pomysł
Róża1 02.09.2013 22:08
fajna pasta:-)
Monika10 02.09.2013 22:04
dobre i syte
Konczi 02.09.2013 20:57
super pasta
Ania321 02.09.2013 20:51
pyszna pasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak