Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa na bogato

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
szynka wędzona 10 dag
pomidory suszone 3 szt
kapary 2 łyżki
papryka czerwona 0,5 strąka
por (biała część) 1 szt mała
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa na bogato

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Suszone pomidory i kapary odsączamy i drobno kroimy. Paprykę i szynkę kroimy w małą kostkę. Por oczyszczamy, dokładnie wypłukujemy i drobno siekamy. Wszystkich pokrojonych składników dodajemy majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy. Odstawiamy na 30 min. Przygotowana pasta pasuje zarówno na kanapki oraz jako farsz do słonych babeczek bankietowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak