Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jejeczna do chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
szczypiorek
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jejeczna do chleba

Kroki postępowania

1
Jajka myjemy, następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na twardo. Zimne obieramy i drobno kroimy.
Krok 1 - Pasta jejeczna do chleba foto
2
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do jajek. Mieszamy.
Krok 2 - Pasta jejeczna do chleba foto
3
Majonez z ketchupem łączymy na jednolitą masę w miseczce i przekładamy do jajek. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Pasta jejeczna do chleba foto
4
Pastą smarujemy kromki chleba.
Krok 4 - Pasta jejeczna do chleba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 23.12.2013 08:54
Bardzo dobra
Róża1 20.08.2013 10:14
też lubię taką pastę:-)
Habibi 14.08.2013 12:06
kiedyś często robiłam pastę jajeczną, ale dodawałam musztardę sarepską - natomiast siekałam jajka znacznie drobniej lub po prostu miksowałam w blenderze - jak na pastę przystało ;)
gosia56 14.08.2013 10:03
bardzo lubię pasty na chleb
Magula 14.08.2013 08:31
bardzo lubię taką paste
fotoviderek 14.08.2013 07:48
Dobre danie na śniadanie :)
Kasia35 14.08.2013 07:37
proste i smaczne - smak z dzieciństwa
Mniam 13.08.2013 23:11
Lubię takie pasty.
migotka28 13.08.2013 20:51
bardzo lubię takie pasty można dodać rózne dodatki i już mamy pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak