Pasta jajeczno-pieczarkowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • pieczarek

    20 dag
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1/2 łyżeczki
  • koperku

    1/2 pęczka
  • majonez

    3 łyżki
  • pieprz czarny grubo mielony

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • masła do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, rozgnieść dobrze widelcem. Pieczarki umyte i osuszone pokroić w drobniutką kosteczkę, podobnie cebulę i dusić na maśle. Oprószyć grubo mielonym pieprzem, nie solić.
Ostudzić, dodać do jajek. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Połowę dodać do pasty, oprószyć przyprawą uniwersalną, dodać gęsty majonez i wymieszać. Jeśli ktoś lubi bardziej słone-dosolić.Nałożyć na kromki chleba, krakersów czy pieczywa chrupkiego, udekorować dowolnie np. sałatą i pomidorem. Posypać pozostałym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 10.10.2011 21:47
mniam,mniam
maciek7 15.06.2011 18:25
pycha
misia53 16.12.2010 13:34
Ewka dzis nam pastę proponuje - jajeczno -pieczarkowa wybitnie smakuje!
Kate131 25.11.2010 07:26
z pieczarkami nie robiłam
bernika 05.11.2010 23:41
Pysznei wygladaja.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat