Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczno oliwkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
oliwki czarne ok. 1/2 słoika
pomidory suszone w zalewie 5-7 kawałków
musztarda 1 łyżka
jogurt grecki 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno oliwkowa

Jajka gotujemy na twardo, obieramy.
Do malaksera dodajemy jajka, oliwki odsączone z zalewy, pomidory suszone, musztardę, jogurt grecki oraz ok. 2 łyżki oliwy z zalewy z pomidorów suszonych.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy na gładki krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 22.10.2015 19:44
fajna do bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak