Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasta jajeczno oliwkowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
3 szt
oliwki czarne
ok. 1/2 słoika
pomidory suszone w zalewie
5-7 kawałków
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
jogurt grecki
2 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno oliwkowa

Jajka gotujemy na twardo, obieramy.
Do malaksera dodajemy jajka, oliwki odsączone z zalewy, pomidory suszone, musztardę, jogurt grecki oraz ok. 2 łyżki oliwy z zalewy z pomidorów suszonych.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy na gładki krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 22.10.2015 19:44
fajna do bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak