Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna ze szpinakiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
szpinak świeży 1 duża garść
czosnek ząbki 2 ząbki
majonez 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna ze szpinakiem

Jajka ugotować na twardo. Szpinak umyć i wysuszyć. Wrzucić jajka i szpinak do rozdrabniacza i rozdrabniać do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji. Przełożyć do miski. Dodać majonez oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem wstawić na godzinę do lodówki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 28.02.2017 15:26
coś dla mnie
Edith85 28.02.2017 12:08
Zdrowo i pysznie
Ola1984 28.02.2017 10:00
Takiej pasty jeszcze nie jadłam :) Fajny pomysł.
pestka 28.02.2017 08:37
smaczna propozycja
justynkag 28.02.2017 07:27
Bardzo fajny pomysł na połączenie jajka ze szpinakiem w paście.
Róża1 27.02.2017 21:31
bardzo zdrowa i smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak