Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
masło 2 łyżki
ogórek 2 szt
szczypiorek
czosnek 1 zabek
sól
pieprz
majonez 1 łyzka
cebulka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie żeby ładnie się obrały, gorące wyjąć łyżką i włożyć pod zimną wodę i od razu obierać.

Zimne jajka przełożyć do robota i pokroić na małe kawałeczki. Można też zgnieść widelcem. Obrać ogórki i pokroić w malutka kosteczkę. Szczypiorek drobno posiekać. Do salaterki przełożyć jajka, dołożyć masło, starty czosnek na tarce na drobnych oczkach, posiekany szczypiorek, pokrojoną cebulkę, ogórki, majonez i przyprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.10.2013 23:08
bardzo lubię do razowego chleba..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak