Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajek ugotowanych na twardo 6
pęczka rzodkiewki 1/2
pęczka szczypiorku 1/2
kiełków lucerny 2 łyżki
kiełków czerwonej kapusty 2 łyżki
majonezu 2 łyżki
sól himalajska do smaku
twaróg 150 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami

Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka obrać, umyć i za pomocą siatki do sałatki pokroić jajka oraz twaróg. Startą rzodkiewkę dodać do pokrojonych składników, następnie dodać posiekany szczypior, kiełki. oraz majonez i przyprawy do smaku. Wymieszać pastę i podawać z pieczywem po około pięciu minutach na śniadanie lub kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak