Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z porem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 mała szt
jajko 3 szt
majonez 1 łyżka
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z porem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Pora oczyścić i pokroić w pół lub ćwierćplasterki. Wrzucić jajka i por do rozdrabniacza i rozdrabniać, aż składniki ładnie się połączą. Zamiast tego można jajka rozgnieść widelcem, por drobniutko posiekać. Przełożyć do miseczki, dodać majonez i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 26.08.2014 17:02
czasem dodaję jeszcze ser żółty. idealne na kanapki:)
Kuchenka 26.08.2014 11:37
świetna jest
xjustynka89x 26.08.2014 11:27
też wczoraj robiłam pastę jajeczną, mniam :)
Renata9 25.08.2014 22:21
smaczna pasta do chlebka
Jadwiga/Jaga85 25.08.2014 21:26
ciekawy przepis
Gracer 25.08.2014 20:44
super pasta
Ola1984 25.08.2014 20:35
Fajna pasta - uwielbiam takie domowe smarowidła do chleba.
pajbek 25.08.2014 20:31
Musi być pyszna :-)
irenka 25.08.2014 19:27
z porem jeszcze nie robiłam,na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak