Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
rzodkiewka 1 pęczek
ser żółty 2 plastry
majonez 1 łyżeczka
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki: jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać. Oczyścić warzywa i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką foto
2
Wrzucić jajka i warzywa do rozdrabniacza, tak by powstała dość jednolita pasta, ewentualnie bardzo drobno pokroić.
Krok 2 - Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką foto
3
Dodać ser żółty i rozdrabniać, aż ładnie połączy się z resztą pasty.
Krok 3 - Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką foto
4
Przyprawić pastę do smaku pieprzem i solą. Dodać majonez i wymieszać.
Krok 4 - Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką foto
5
Dodać posiekany szczypiorek, wymieszać. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego :)
Krok 5 - Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.10.2014 08:33
bardzo dobra
Zdzisław 25.10.2014 17:32
lubię takie pasty do pieczywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak