Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5-7 sztuk
kiełbasa kawałek
szczypior 1 sztuka
majonez do smaku
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z kiełbasą

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki i kroimy w malutką kostkę lub też można rozdrobnić je widelcem. Szczypiorek myjemy i siekamy, kiełbasę także drobno kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy łyżeczkę łagodnej musztardy oraz majonez, nie za dużo, pasta nie może być zbyt wodnista. Całoś doprawiamy solą oraz pieprzem. Najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby wszystkie składniki się przegryzły. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.10.2013 10:59
fajny pomysł z tą kiełbasą :)
migotka28 03.10.2013 16:50
ja robię bez kiełbasy ale jej dodatek to zawsze jakieś urozmaicenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak