Pasta jajeczna z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5-7 sztuk
  • kiełbasa

    kawałek
  • szczypior

    1 sztuka
  • majonez

    do smaku
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki i kroimy w malutką kostkę lub też można rozdrobnić je widelcem. Szczypiorek myjemy i siekamy, kiełbasę także drobno kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy łyżeczkę łagodnej musztardy oraz majonez, nie za dużo, pasta nie może być zbyt wodnista. Całoś doprawiamy solą oraz pieprzem. Najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby wszystkie składniki się przegryzły. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 04.10.2013 10:59
fajny pomysł z tą kiełbasą :)
migotka28 03.10.2013 16:50
ja robię bez kiełbasy ale jej dodatek to zawsze jakieś urozmaicenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat