Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z kaparami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
ser biały 150 g
oliwa 3 łyżki
papryka czerwona 1 szt
seler naciowy 1 gałązka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
sól do smaku
anchois
kapary 40 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z kaparami

Jajka obrać ze skorupek. Umieścić w rozdrabniaczu razem z serem oraz anchois. Wlać 3 łyżki oliwy i zmiksować. Dodać kapary a następnie doprawić do smaku. Ponownie zmiksować. Z chleba powycinać za pomocą foremki koła. Każde koło smarować pastą a następnie z papryki układać kwiatowe wzory. Dekorować szczypiorem i gałązkami selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 23.08.2013 19:45
moje smaki
jozefinach 05.04.2013 12:38
Pasta jajeczna zapowiada się bardzo smakowicie.
Alex_M 04.04.2013 09:18
ciekawy pomysl!
Zuzelka 04.04.2013 09:09
Nie jadłam nigdy kaparów, może czas spróbować :)
adelajda 04.04.2013 06:15
lubię pasty !
Adamorek 04.04.2013 02:44
doskonała do bułek
w mojej kuchni 04.04.2013 00:46
smacznie i apetycznie..
Bernadeta1 04.04.2013 00:22
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak