Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z brokułami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
brokuł 6-7 różyczek
majonez 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz

Porada

Pyszna i sycąca pasta z jajek i brokułów, idealna do smarowania pieczywa, często przyrządzam ją na piątkowe śniadania.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z brokułami

Różyczki brokułów wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzamy, pozostawiamy do ostudzenia. Ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuły kroimy na małe kawałki. Dodajemy majonez oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kanapek. Wszystko dokładnie mieszamy, pastę przed podaniem schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 16.01.2017 00:21
super propozycja :)
halina17 15.01.2017 16:35
Bardzo smaczna
Urszula Świeca 15.01.2017 16:24
Smaczna.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak