Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z awokado

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4-5 szt
awokado 1-2 szt
czosnek ząbki 1 szt
majonez 2-3 łyżki
oliwa 1 łyżeczka
por do ozdoby
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z awokado

Jajka umyć i ugotować na twardo. Następnie rozdrobnić je widelcem. Awokado obrać ze skórki, wyjąć pestkę, pokroić w kosteczkę oraz skropić je sokiem z cytryny. Czosnek wycisnąć przez praskę. Do pasty dodajemy majonez oraz oliwę. Dokładnie wszystko mieszamy, ewentualnie doprawiamy. Na koniec posypujemy drobno pokrojonym porem. Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.03.2015 17:06
lubię pasty na kanapki i ta na pewno by mi smakowała
ilka01 08.03.2015 09:03
pysznie i zdrowo :)
jagoda5913 07.03.2015 10:22
Pomysł super
Motorek 07.03.2015 08:46
bardzo dobre
Maridka19 07.03.2015 08:38
Pyszna pasta :)
Renata9 07.03.2015 07:53
Bardzo fajna i smaczna pasta, niedawno też taką robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak