Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz
szczypiorek

Porada

Pasta jajeczna najlepsza jest ze świeżych, wiejskich jajek. Nabiera wtedy mocnej barwy od żółtek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Jajka ugotować na twardo. Gdy ostygną, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kosteczkę. Można użyć specjalnej "kratki" do rozdrabniania jajek. W misce rozdrobnione jajka posolić i popieprzyć, dodać majonez, jogurt i musztardę i wymieszać. Jeśli nie będzie można połączyć wszystkich składników dość łatwo, można dodać więcej majonezu. Przed podaniem posypać świeżym, pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak