Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTA JAJECZNA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
szczypiorek 1 pęczek
ser żółty 50 g
majonez 4 łyzki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Jeżeli pragniemy obniżyć kaloryczność pasty jajecznej, majonez zastępujemy jogurtem naturalnym.

Przepis i sposób przygotowania na: PASTA JAJECZNA

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo.
Krok 1 - PASTA JAJECZNA foto
2
Ugotowane jajka przepłukujemy zimną wodą i obieramy ze skorupek.
Krok 2 - PASTA JAJECZNA foto
3
Schłodzone jajka i żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
Krok 3 - PASTA JAJECZNA foto
4
Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - PASTA JAJECZNA foto
5
Dokładnie umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy.
Krok 5 - PASTA JAJECZNA foto
6
Masę jajeczną łączymy 4 łyżkami majonezu.
Krok 6 - PASTA JAJECZNA foto
7
Na koniec dodajemy posiekany drobno szczypiorek.
Krok 7 - PASTA JAJECZNA foto
8
Całość mieszamy do momentu połączenia się wszystkich składników pasty. Podajemy z ulubionym rodzajem pieczywa.
Krok 8 - PASTA JAJECZNA foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.04.2015 19:15
lubię taką, często robię
smakołyk 17.04.2015 22:27
Od dawna "chodzi"za mna taka pasta :-)
Franciszek 17.04.2015 13:15
Pyszne jedzenie
Futka 17.04.2015 11:19
Przepyszna i pożywna pasta - idealna na śniadanie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak