Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 szt -
wędlina
ok 20 dag -
por (biała część)
1/2 szt -
masło
ok 20 dag -
majonez
1 łyżka -
sól
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Pasta do pieczywa
Jajka ugotować na twardo wystudzić, obrać i drobno pokroić. Wędlinę też drobno kroimy.
Natkę opłukać i drobno posiekać z obranym porem.
Do masła dodać, majonez, por, natkę pietruszki i wędlinę wszystko wymieszać i utrzeć. Dodać jajka, doprawić do smaku i dalej ucierać.
Pastę schłodzić. Smarować bułki albo kromki chleba.
Komentarze (1)