Pasta do pieczywa

Pasta do pieczywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • wędlina

    ok 20 dag
  • por (biała część)

    1/2 szt
  • masło

    ok 20 dag
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasta do pieczywa

Masło wyjąć z lodówki żeby zmiękło.
Jajka ugotować na twardo wystudzić, obrać i drobno pokroić. Wędlinę też drobno kroimy.
Natkę opłukać i drobno posiekać z obranym porem.
Do masła dodać, majonez, por, natkę pietruszki i wędlinę wszystko wymieszać i utrzeć. Dodać jajka, doprawić do smaku i dalej ucierać.
Pastę schłodzić. Smarować bułki albo kromki chleba.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Bożena Matuszczyk 26.06.2017 12:52
Smaczna pasta;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat