pasta do chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Przyprawy

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Musztarda sarepska Prymat

    1/2 łyżeczki
  • majonez

    2 łyżki

Lista składników

  • jajka ugotowane na twardo

    8 sztuk

Lista składników

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Następnie szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Jajka mieszamy z 2 łyżkami majonezu i 1/2 łyżeczki musztardy. Następnie solimy i pieprzymy do smaku. Wszystko razem mieszamy i na koniec dodajemy pokrojony wcześniej szczypiorek. Pasta idealna do chleba czy świeżych bułeczek. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 24.09.2015 12:03
pyszniutka na kanapeczki
paula191919 16.09.2015 20:47
przepyszna pasta
Jagódka77 06.03.2015 20:37
lubię takie "smarowidełko" do chleba
turkus3 16.02.2015 10:33
smakowita pasta :-)
gacopierz23 15.02.2015 15:03
dobra do chleba i świeżej bułeczki
dollce 15.02.2015 11:51
Fajna propozycja
Maridka19 15.02.2015 08:11
Bardo smakowita pasta :)
Iwusia 14.02.2015 22:53
robię podobną :) jest smaczna
Kuchenka 14.02.2015 22:35
prosta i smaczna
Wafelek2601 14.02.2015 20:37
Taką pastę mogę jeść codziennie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat