Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTA BROKUŁOWO-CZOSNKOWA NA BAZIE TWAROŻKU, Z DODATKIEM CUKINII

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokół 1 sztuka
cukinia 0,5 sztuki
czosnek 2 ząbki
szczypiorek wg. uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: PASTA BROKUŁOWO-CZOSNKOWA NA BAZIE TWAROŻKU, Z DODATKIEM CUKINII

Brokuł kroimy na części, cukinię w grube plastry (nie obieramy), gotujemy na parze. Gdy zmiękną wrzucamy do blendera, mielimy, dodajemy twarożek, rozgnieciony czosnek, posiekany szczypiorek.
Całość doprawiamy.

Ps.
U mnie pasta wyszła dość lejąca, więc żeby zagęścić dodałam garść płatków owsianych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.07.2013 20:04
ciekawa ta pasta
Rafał10 27.10.2012 10:00
Super pomysł warty wypróbowania :)
manaika 26.10.2012 21:02
ciekawe jak smakuje
medi 26.10.2012 20:54
Bardzo ciekawe połączenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak