Pascha wielkanocna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1/2 kg
  • żółtka

    5 szt
  • masło

    100 gram
  • śmietana 18 proc

    1 szkl
  • cukier puder

    100 gram
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • orzechy

    1/2 szkl
  • rodzynki

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zmielonego sera dodać żółtka,masło i śmietanę,wszystko wymieszać na gładką masę.Masę przełożyć do garnka i na małym ogniu,stale mieszając podgrzewać ok.15 minut,aż masa zgęstnieje.Stale mieszając dodać cukier puder i cukier waniliowy.Na koniec dodać orzechy , rodzynki i wymieszać.Masę przełożyć na sito,wyłożone płócienną serwetką,poczekać aż wystygnie i odcisnąć nadmiar serwatki.Gotową zawinąć w serwetkę i wstawić do lodówki aż całkowicie wystygnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 25.05.2013 14:09
bardzo lubię ale sama nigdy nie robiłam
Wafelek2601 21.06.2012 21:26
super
Krystyna32 07.03.2012 10:28
extra
Natalia40 30.06.2011 20:03
super
ben-ka 21.05.2011 10:01
pascha jest świetna,raz do roku warto zrobic:)
traktorek 08.04.2011 15:12
jadłam ale nie robiłam ale spróbuję
misia53 07.04.2011 17:33
Paschy nigdy nie robiłam a napewno smaczna...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat