Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
groch
1 kg -
kapusta kiszona
2 kg -
ziemniaki
0,5 kg -
podgardle wędzone
0,7 kg -
cebula
4 sztuki -
sól i pieprz do smaku
-
kminek
1,5 łyżeczki -
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt. -
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
4-6 ziarenek -
Ziele angielskie całe Prymat
4-5 sztuk
Przepis i sposób przygotowania Parzybroda Irusiowa
Kiedy wszystkie składniki są już miękkie to do jednego dużego gara wkładamy odcedzony groch i odcedzona kapustę oraz lekko ubite ziemniaki wszystko razem mieszamy dokładnie i dodajemy skwarki z cebulką doprawiamy pieprzem całość. Najlepiej smakuje odsmażane. Doskonale nadaje się również do zamrożenia i potem tylko wystarczy wyjąć rozmrozić i zasmażyć
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się