Parzybroda Irusiowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    1 kg
  • kapusta kiszona

    2 kg
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • podgardle wędzone

    0,7 kg
  • cebula

    4 sztuki
  • sól i pieprz do smaku

  • kminek

    1,5 łyżeczki
  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4-6 ziarenek
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4-5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch zalewamy wodą i zostawiamy na noc po czym wodę wylewamy i przepłukujemy groch na durszlaku ponownie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z łyżka soli. Kapustę zalewamy wodą dodajemy kminek liść laurowy, ziele angielskie jałowiec i pieprz gotujemy godzinę(nie płukany). Ziemniaki obieramy i gotujemy. W międzyczasie kroimy podgardle w kostkę i przesmażamy z pokrojoną cebulka w piórka. doprawiamy pieprzem i odrobinka soli.
Kiedy wszystkie składniki są już miękkie to do jednego dużego gara wkładamy odcedzony groch i odcedzona kapustę oraz lekko ubite ziemniaki wszystko razem mieszamy dokładnie i dodajemy skwarki z cebulką doprawiamy pieprzem całość. Najlepiej smakuje odsmażane. Doskonale nadaje się również do zamrożenia i potem tylko wystarczy wyjąć rozmrozić i zasmażyć

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat