Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Parzybroda

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka
5 sztuk
marchewka
4 sztuki
pietruszka
2 sztuki
seler
1/2 sztuki
por
1/2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziarenek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziemniaki
4-5 sztuk
młoda kapusta
1 sztuka
koper świeży
1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Parzybroda

Skrzydełka należy zalać zimną wodą i zagotować, Następnie usunąć pianę. Marchewkę obrać i pokroić na kawałki. Do skrzydełek dodać pokrojoną marchewkę i resztę obranych warzyw: pietruszki, kawałek selera i pora. Do wywaru dodać przyprawę Kucharek, ziele angielskie , liść laurowy, sól i pieprz. Wywar gotować ok. 30 minut, aż skrzydełka będzie miękkie. Potem z wywaru wyjąć wszystkie warzywa oprócz marchewki. Do zupy dodać ziemniaki obrane i pokrojone w drobną kostkę. Gotować razem ok. 10 minut. Kapustę umyć i drobno poszatkować. Dodać do garnka Gotować 10 minut i dodać posiekany koperek. Zupę doprawić do smaku solą i sporą ilością pieprzu, aby była dość pikantna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.06.2017 16:01
smaczna zupka :-)
RenataZ-et 05.06.2017 12:55
super zupa :)
Habibi 05.06.2017 11:33
Właśnie planowałam taką na dziś ;)
Justi2401 05.06.2017 11:26
Smaczna, lekka zupka :)
endzi
endzi 05.06.2017 11:12
Ciekawa zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak