Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe księżyce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt
cebula 1 szt
masło
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe księżyce

Kroki postępowania

1
Z parówek zdjąć skórki przeciąć na 2 lub 3 części, a potem każdą jeszcze na 4 aby utworzyły się długie paseczki, dodać na gorącą patelnię
Krok 1 - Parówkowe księżyce foto
2
z masełkiem, podsmażyć, do chwili aż parówki delikatnie nabiorą kształt półksiężyca. Zdjąć je patelni.
Krok 2 - Parówkowe księżyce foto
3
Cebulkę obrać i pokroić na duże kawałki, na tłuszczy po parówkach podsmażyć cebulkę, potem dodać parówki, posolić, chwilkę razem podsmażyć.
Krok 3 - Parówkowe księżyce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak