parówki zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    15 dag
  • mleko skondensowane

    1 szklanka
  • prówki

    8 szt
  • chrzan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty zetrzeć na tarce. Do rondelka wlać mleko, dodać straty ser i wymieszać, podgrzać na małym ogniu stale mieszając aż sos zgęstnieje, pryzprawić solą i pieprzem. parówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem na koniec posypać chrzanem. zapiekać około 20 minut w 190 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat