Parówki w płatkach owsianych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    6 szt
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    3 łyżki
  • płatki owsiane

    3\\4 szklanki
  • chilli

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1\\3 szklanki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Panierka:płatki owsiane przykrywamy ściereczką i rozgniatamy wałkiem.Mieszamy z bułką tarta.Mąkę miksujemy z jajkami i mlekiem-ciasto musi być gęste.Dodajemy zioła prowansalskie,czosnek,chili,majeranek.Doprawiamy solą i pieprzem.Ponownie mieszamy.Z parówek zdejmujemy osłonki.Zanurzamy w cieście.Następnie panierujemy.Smażymy na rumiano na oleju.Podajemy z surówką i frytkami.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 01.08.2011 09:42
pomysłowe
Iwona45 06.07.2011 16:28
nigdy nie jadłam
Iwona45 02.06.2011 07:34
ciekawe
RenataZ-et 17.04.2011 20:43
świetne!
suzana 07.04.2011 15:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat