Parówki w naleśniku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    10 szt
  • mąka

    0,5 kg
  • olej

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • mleko

    0,5 szklanka
  • woda

    1-1,5 szklanki
  • jajka

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę,dodać 3 jajka,mleko,wodę,olej,proszek do pieczenia i sól do smaku.Wszystko dokładnie zmiksować i smażyć na nasmarowanej tłuszczem patelni.Usmażone placki ostudzić,następnie w każdy placek zawinąć parówkę,obtoczyć w roztrzepanym i osolonym jajku,następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 15.09.2012 23:21
dobre
m1monika 05.12.2010 15:16
bardzo dobre!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat