Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w lanym cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
sól wg uznania
woda 4 łyżki
mąka 5 łyżek
parówki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w lanym cieście

Kroki postępowania

1
Do miski wybić jajka i dodać mąkę. Następnie zalać wodą i dodać szczyptę soli.
Krok 1 - Parówki w lanym cieście foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać. parówki przeciąć wzdłuż na pół a następnie pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 2 - Parówki w lanym cieście foto
3
Wrzucić do miski i wymieszać.
Krok 3 - Parówki w lanym cieście foto
4
Tak obtulone parówki wrzucać na rozgrzaną patelnię i smażyć ze wszystkich stron. Można podawać polane keczupem.
Krok 4 - Parówki w lanym cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 15.11.2014 09:21
pomysłowo przygotowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak