Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
parówki 6 szt
suszone pomidory
pesto
jajko 1 szt
tymianek
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątnych części. Na każdej układamy parówkę, 3-4 kawałki suszonych pomidorów i świeżą bazylię lub Pesto bazyliowe. Zawijamy ciasto szczelnie, pozostawiając końcówki parówek nie zawinięte, smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy tymiankiem i bazylią.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopniach C przez około 20minut (do momentu zarumienienia).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak