Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • parówki cienkie

    6 szt
  • jajko

    1 szt
  • ketchup

    do smaku
  • szczypior usiekany

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na 6 prostokątów. Z parówek usunąć osłonki, ułożyć na cieście i ciasno zawinąć.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
. Ciasto z parówką naciąć ostrym nożem co 6-7 mm, (nie do końca)
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto
Ciasto z parówką zwinąć w kółko, końce spiąć wykałaczką. Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim foto
Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Podawać z ketchupem lub musztardą i posiekanym szczypiorem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

18.02.2014 23:14
pięknie wyszły, bardzo apetycznie

alaaa

27.12.2013 20:39
wykonane na szóstkę, takie równiutkie, brawo

IlonaAlbertos

18.11.2013 20:39
Prezentują się genialnie.

cris04

12.11.2013 21:55
Jeszcze nigdy nie robiłam takich paróweczek, a wyglądają zachęcajaco!

elka72

12.11.2013 21:27
Bardzo pomysłowe podanie parówek:)

Ewa

12.11.2013 16:43
Wizualnie- ekstra :)))

Mniam

12.11.2013 16:23
Widziałam sporo przepisów na takie parówki, ale te wyglądają cudownie.

Edith85

12.11.2013 15:11
Staram się nie jadać parówek, ale te wyglądają super :)

Jadwiga/Jaga85

12.11.2013 11:20
Pięknie wyglądają!

Babciagramolka

12.11.2013 10:50
Fantastycznie wyglądają .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat