Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
parówki cienkie 5 szt
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwinąć na stolnicy i przekroić na 4 części.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
2
Parówki pokroić na 3 części.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
3
Ser pokroić na cienkie plasterki.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto
4
Każdą część parówki owinąć plasterkiem sera, a następnie owinąć w ciasto francuskie, tak aby skleić boki, a resztę odciąć nożem.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim foto
5
Paszteciki skleić dokładnie z każdej strony, aby ser podczas pieczenia nie wypłynął. Piec w temp. 180 st. przez 30 min aż paszteciki będą miały złoty kolor.
Krok 5 - Parówki w cieście francuskim foto
6
Gotowe paszteciki można polać ketchupem i podawać z czerwonym barszczem.
Krok 6 - Parówki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 09.02.2014 10:05
smaczne parówki
gusia1000 18.12.2013 17:38
Dobre jedzenie.
ppaulina 28.07.2013 10:00
też takie czasami robie
JOANNA16 21.04.2013 21:55
pycha, też takie robie
msmors 21.04.2013 21:44
fajne danie
beniaminek 21.04.2013 21:21
fajne danie
Janina 21.04.2013 20:13
Bardzo smaczne jedzonko
Marta1986 21.04.2013 19:51
bardzo smaczne
Rafał3 21.04.2013 19:38
wyśmienite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak