Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
parówki cienkie 9 sztuk
jajko 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w paseczki (18 paseczków). Każdą z parówek owijamy w 2 paseczki ciasta, tak by powstała kratka. Rozbijamy jako i mieszamy z papryką. Smarujemy nim każdą parówkę. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury około 180 stopni i smażymy aż nabiorą rumianej barwy (około 30 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak