Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim .

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6
ciasto francuskie 1
cebula biała 1
pieczarki 8
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim .

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę .
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim . foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki .
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim . foto
3
Cebulkę z pieczarkami podsmażamy i przyprawiamy .
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim . foto
4
Parówki obieramy z flaczka .
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim . foto
5
Ciasto francuskie podsypujemy odrobiną mąki i wałkujemy .
Krok 5 - Parówki w cieście francuskim . foto
6
Ciasto przecinamy tak aby parówka nie była cała zawinięta . Na ciasto nakładamy pieczarki usmażone , parówkę i zawijamy .
Krok 6 - Parówki w cieście francuskim . foto
7
Zawinięte parówki wkładamy do naczynia żaroodpornego . Posypujemy natką pietruszki i serem żółtym . Pieczemy w piekarniku ze 30 minut .
Krok 7 - Parówki w cieście francuskim . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 27.10.2015 18:20
pychota :)
w mojej kuchni 27.10.2015 14:42
pyszne jedzonko do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak